Campingens Historia

Campingen ägs och drivs sedan 2002 av Caravan Club, Dalasektionen. Det är en så kallad öppen camping så alla är hjärtligt välkomna. Inget medlemskap krävs, men medlemmar i Caravan Club betalar ett lägre dygnspris.

Sedan sommaren 2002 har det på campingen pågått ett ständigt förändrings- och förbättringsarbete. Servicebyggnaderna har renoverats och är idag kaklade och golven är försedda klinkers och golvvärme. Ett av campingens två kök har också renoverats till samma standard. Nya kokplattor och mikrovågsugnar har installerats. Alla myntautomater har försvunnit, så idag är allt varmvatten inkluderat i dygnsavgiften. Tvättstugan har försetts med nya tvättmaskiner och torktumlare.
Det är med andra ord en synnerligen fräsch och inbjudande camping som möter dig.

Allt sedan övertagandet har vi sett ett stigande besökarantal och åtskilliga har de gånger varit när vi tyvärr haft lapp på luckan och inga lediga platser har kunnat erbjudas.
För att råda bot för detta har campingen i olika omgångar byggts ut. Vintern 2005/2006 har ytterligare 17 nya plaster tillkommit. Totalt förfogar vi idag över 205 platser där samtliga är el-platser. ca. 90 av dessa platser är gästplatser. Platserna är minst sagt rejäla. De minsta mäter ca 110 kvm medan de största, på sjösidan mäter ca 135 kvm.
Vi har också valt att placera vagnarna sick sack i detta område. På så sätt får alla ta del av den vackra utsikten över Siljan och Gesundaberget.
I det här området finns och de speciella husbilsplatserna.

Nytt för säsongen 2006 var också att grillstugan flyttades och helrenoverades. Den är nu placerad nere vid sjön, bredvid dansbanan. Timmerstugan har försetts med en ny grund och golvet försetts med klinkers och golvvärme. Den har också isolerats och fått nya fönster och en snygg fransk entrédörr. En stor inglasad och vambonad verande finns nu också på plats. Totalt har vi här 64 sittplatser. Här kommer mysfaktorn att vara hög i sommar. Ett perfekt ställe att njuta av de underbara solnedgångarna över Siljan.

Sommaren 2009 byggdes en slogbod med grillplats vid vattnet. Men det stora arbetet den säsongen var utbyggnaden av piren. Den är nu rejält förlängd med mjukt och skönt gräs.
En ny båtbrygga byggdes också samtidigt.

Hösten 2010 byggde vi om övre planen. Alla tomter blev minst 2 m större och mäter nu 9 x 11 m. Samtidigt byttes alla elskåp ut till EU-skåp med 16 amp.

Sommaren 2011 fick lekparken att en ansiktslyftning.
Vi monterade bl a en 100 kvm stor hoppbula.

Inför sommaren 2012 har 15 nya platser byggts i skogen nedan för stugorna.
Tältområdet har dränerats.

Under vintern 2013 fick fem av våra stugor en ansiktslyftning. Vi gör ny grund och installerar toalett, dusch och nytt kök i dessa stugor.

Under hösten och vintern 2014 har ytterligare fem stugor renoverats och försetts med dusch, toalett och nytt kök. Dessa stugor har också vänts och fått ny placering för att även den raden ska få sjöutsikt.

Våren 2015 byggde vi också en ny uteplats vid receptionshuset för våra tältande gäster. Vi installerade också en WiFi-anläggning för trådlöst surfande. Köket i servicehus 2 utrustades med en restaurangdiskmaskin.
Efter önskemål från gäster fixades också en tvättho bakom servicehus 2 som möjliggör handtvätt.

Under hösten och vintern 2015 har de sista fem stugorna renoverats. Nu är alla våra 15 stugor helrenoverade och utrustade med toalett och dusch.

Under höst och vinter 2018-2019 byggde vi servicehus 3 som ligger nere vid dansbanan.

2021 byggdes ytterligare ett servicehus, nr 4, vid receptionen med tillgång till kök och matsal för bla våra tältare.

Våren 2022 installerade vi in- och utfartsbommar intill receptionen.

Hösten 2022/Våren 2023 kommer damduschen i servicehus 2 att renoveras.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till vår camping. En camping vi är stolta över och där vi gör allt för att Du kära gäst skall känna dig välkommen och trivas.